Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Υποβιβάστηκε η Αναγ. Καρδίτσας

Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και Football League 2, μετά τον Ιωνικό και τον Εθνικό, υποβιβάστηκαν και οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιγιάλειος και Ασπρόπυργος για πλαστογραφία
Στην Football League 2 θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για πλαστογραφία. Επίσης στο Περιφερειακό πρωτάθλημα για αγωνίζονται με την ίδια απόφαση οι Παναιγιάλειος και Ασπρόπυργος.

Παράλληλα, η Επιτροπή έκανε δεκτή την ένσταση κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας κατά του Εθνικού, για τον αγώνα Εθνικός-Αγροτικός Αστέρας και κατακύρωσε τον αγώνα στον Αγροτικό Αστέρα με 3-0, ενώ επίσης δεκτή έγινε και η ένσταση του Ιωνικού για τον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας και η ομάδα της Δράμας κέρδισε το ματς με 3-0.
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ πήρε τις παρακάτω αποφάσει

ΠΑΕ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -  2.  Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Πρόεδρος)

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται:

Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της δυσφήμισης του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ α) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα ¾ αυτής την χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων(30.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία  για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα ¾ αυτής την χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων(30.000) ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα. Καθορίζει σε βάρος αυτής μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ.

2) Στον δεύτερο εγκαλούμενο Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ(Πρόεδρος) α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) χρόνια και β) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλούμενη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση   γ) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλουμένη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για την δεύτερη πειθαρχική παράβαση. Καθορίζει σε βάρος αυτού μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ (15.000 + 10.000 = 25.000).

1. ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ     2.  Γ. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (Πρόεδρο)

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται:

Α) Απορρίπτει: α) την περί απαραδέκτου της  πειθαρχικής διώξεως  ένσταση των εγκαλουμένων και β) την περί παραγραφής του αξιοποίνου της δυσφημίσεως  των ιδίων.

Β) Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας και της δυσφήμισης του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στο πρώτο εγκαλούμενο  ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ α) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτό αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων(20.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση   β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνιζόταν μέχρι τώρα για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτό αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων(20.000) ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα. Καθορίζει σε βάρος αυτού συνολική χρηματική ποινή του ποσού των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

2) Στον δεύτερο εγκαλούμενο Γ. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) χρόνια και β) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία το πρώτο εγκαλούμενο αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση   γ) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία το πρώτο εγκαλουμένο αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για την δεύτερη πειθαρχική παράβαση. Καθορίζει σε βάρος αυτού συνολική χρηματική ποινή του ποσού των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ (10.000 + 5.000 = 15.000).

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε την 19-7-2011 και δημοσιεύθηκε την 20-7-2011.

1. ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ.  2.  Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ (Πρόεδρο)

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται:

Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της δυσφήμισης του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ  α) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων(20.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση   β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνιζόταν μέχρι τώρα για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων(20.000) ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα. Καθορίζει σε βάρος αυτής μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

2) Στον δεύτερο εγκαλούμενο Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) χρόνια και β) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλούμενη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση   γ) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλουμένη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για την δεύτερη πειθαρχική παράβαση. Καθορίζει σε βάρος αυτού μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ (10.000 + 5.000 = 15.000).

Δέχθηκε την από 17-5-2011 ένσταση- καταγγελία  της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κατά της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ. Κατακύρωσε τον αγώνα που διεξήχθη στις 15-5-2011 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ υπέρ της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ με τέρματα  3-0. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ την πειθαρχική ποινή  του χρηματικού προστίμου των 50.000 ευρώ, κατά τα ¾ αυτής τριάντα επτά  χιλιάδων πεντακοσίων(37.500) ευρώ. Διέταξε την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής.

Δέχθηκε  την από 18-5-2011 ένσταση της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ  κατά της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Κατακύρωσε τον αγώνα που διεξήχθη στις 15-5-2011 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ υπέρ της αντίπαλης ομάδας της ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ με τέρματα  3-0. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την πειθαρχική ποινή  του χρηματικού προστίμου των 50.000 ευρώ, κατά τα ¾ αυτής τριάντα επτά  χιλιάδων πεντακοσίων(37.500) ευρώ. Διέταξε την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής.

Απέρριψε  την από 17-5-2011 ένσταση κατά του κύρους του αγώνα της ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ κατά του ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ. που διενεργήθηκε την 15-5-2011 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ διότι σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.677/22-6-2011 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών ανακλήθηκαν απλώς και όχι λόγω δόλιας ενέργειας της ομάδας τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών 1. Χ. ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ, 2. Π. ΛΟΛΑΣ, 3. Β. ΤΡΙΑΝΤΟΣ, οι οποίοι αγωνίστηκαν κανονικά στον ανωτέρω αγώνα δεδομένου ότι μέχρι τότε δεν είχαν ανακληθεί από την ΕΠΟ τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.  Διέταξε την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής.

Απήλλαξε το ΤΑΠ ΖΑΚΥΝΘΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτό πειθαρχική παράβαση( Ένσταση  κατά του κύρους αγώνα της 15.5.2011)".