Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ                                           
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΜΕΛΕΑΓΡΟΥ 13-15
Τ.Κ. 30100 – ΑΓΡΙΝΙΟ 

                                                     
ΑΓΡΙΝΙΟ, 21-11-2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

         Καταγγέλλουμε δημόσια με όλη τη δύναμη της φωνής μας τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Αιτωλ/νίας κύριο Παναγιώτη Παπαχρήστο για ωμή, προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση για τη μη τήρηση των προβλεπομένων από τον ΚΑΠ, από τους διαιτητές πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ που διεξήχθη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στο γήπεδο ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ. Συγκεκριμένα, καταργώντας και καταστρατηγώντας κάθε έννοια νόμιμης εφαρμογής των κανονισμών από τον διαιτητή του αγώνα των άρθρων 16 και 21 του ισχύοντος κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), σχετικά με τα προβλεπόμενα πριν την έναρξη του αγώνα και την προσκόμιση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας που πρέπει να παραδίδονται στους διαιτητές του αγώνα μισή ώρα πριν την έναρξή του και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από πέντε λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα. Σε αντίθεση όλων αυτών, ο κύριος Παναγιώτης Παπαχρήστος με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ τηλεφώνησε στους διαιτητές, όπως ρητά αναγράφεται στις παρατηρήσεις του Φύλλου Αγώνα και αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός και τους έδωσε, άκουσον – άκουσον, εντολή να περιμένουν όση ώρα χρειασθεί να προσκομισθούν από τους παράγοντες τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών της ομάδας ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη λες και είναι τσιφλίκι του το ποδόσφαιρο. «Αξιοθαύμαστη» λοιπόν είναι η αντίληψη και η νοοτροπία που τον διέπει για την πιστή εφαρμογή των κανονισμών.
         Κατόπιν αυτής της απροκάλυπτης παρέμβασης του κ. Προέδρου, ο αγώνας άρχισε με πενήντα (50) λεπτά καθυστέρηση! Γιατί τότε προσκομίσθηκαν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας. Αυτή η σκανδαλώδης και παράνομη παρέμβαση δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ αλλά πανελλήνια. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ πρέπει να είναι θεματοφύλακας της τήρησης των κανονισμών και όχι να τους καταργεί κατά το δοκούν ετσιθελικά, παράνομα και προκλητικά. Αυτή η παρέμβαση δεν υποδηλεί μόνο ανεπάρκεια, αλλά και άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά και πρακτική σε βάρος της αξιοπιστίας του ήδη ταλαιπωρημένου ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου με τεράστιες ηθικές προεκτάσεις που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία των πρωταθλημάτων και ακυρώνουν στην πράξη τελείως το ρόλο και την αποστολή των διαιτητών που πρέπει να λειτουργούν ανεπηρέαστα με γνώμονα και οδηγό μόνο τη σωστή και δίκαιη εφαρμογή των κανονισμών και την συνείδησή τους.
         Μετά απ’ αυτό το πρωτάκουστο περιστατικό πιστεύουμε πως απόλυτα δικαιολογημένα μπορεί να διερωτάται ο καθένας τι άλλου είδους παρεμβάσεις μπορεί να κάνει ο κύριος Παναγιώτης Παπαχρήστος σε βάρος της ορθής εφαρμογής των κανονισμών σ’ όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της ΕΠΣΝΑ και της διαιτησίας και μάλιστα σε θέματα που ανάγονται στην κυρίαρχη και απόλυτη κρίση και εξουσία του ως Προέδρου της ΕΠΣΝΑ;
         Μήπως πιστεύει ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ιδιοκτησία του και μπορεί να λειτουργεί όπως αυτός θέλει και όχι όπως ορίζουν οι κανονισμοί; Βρίσκεται σε μεγάλη πλάνη ο κύριος Παπαχρήστος αν νομίζει ότι μπορεί να ποδοπατεί και να ευτελίζει θεσμούς, κανονισμούς και προσωπικότητες και το αχαρακτήριστο αυτό γεγονός να περνάει απαρατήρητο. Εδώ κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε προς ενημέρωση και μόνο, ότι αν για κάποιο σοβαρό λόγο, ατύχημα κ.λ.π., μια ομάδα δεν προσέλθει έγκαιρα στο γήπεδο και δεν προσκομίσει τα δελτία αθλητικής ιδιότητας όπως ορίζει ο κανονισμός, ο αγώνας δεν διεξάγεται και αφού εν συνεχεία κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΝΑ, κρίνεται ανάλογα με την περίπτωση η τύχη του αγώνα, σύμφωνα πάντοτε με τα πραγματικά περιστατικά και όχι με τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του εκάστοτε προέδρου.
         Μετά απ’ αυτή την απαράδεκτη επαναλαμβάνουμε, ενέργεια του κυρίου Παναγιώτη Παπαχρήστου, αν έχει ίχνος ευθιξίας το καλύτερο που έχει να κάνει για τον εαυτό του και για το ποδόσφαιρο είναι να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του. Αν δεν βρει το απαιτούμενο θάρρος να το κάνει, τότε πρέπει να του το ζητήσουν επιτακτικά όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΝΑ, για να μην καταστήσουν τους εαυτούς τους συνυπεύθυνους και συνένοχους σε μια αήθη πράξη που στρέφεται ευθέως κατά της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ του ποδοσφαίρου.
         Πρέπει να γνωρίζει ότι σε κάθε περίπτωση έχει ήδη εκπέσει στις συνειδήσεις των υγειώς σκεπτόμενων και ενεργούντων ανθρώπων του ποδοσφαίρου.



Από την Συντονιστική Επιτροπή της
ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ