Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ                                           
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΜΕΛΕΑΓΡΟΥ 13-15
Τ.Κ. 30100 – ΑΓΡΙΝΙΟ 
Αγρίνιο, 28-11-2011

         Παρήλθε μια εβδομάδα και πλέον από την ημέρα της παρέμβασης του κυρίου προέδρου της ΕΠΣΝΑ στο έργο των διαιτητών πριν την έναρξη του αγώνα ΟΜΗΡΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση στα όσα απαράδεκτα συνέβησαν και είδαν το φως της δημοσιότητας. Και βέβαια πώς να αντιδράσουν όταν τα καταγγελθέντα είναι αληθή και λίαν επιβαρυντικά για τον κύριο πρόεδρο. Προφανώς για το λόγο αυτό επέλεξαν την πλήρη σιωπή με την προσδοκία ότι θα ξεχαστεί γρήγορα το θέμα.
         Αυτή η τακτική εκτός του ότι αποδεικνύει περίτρανα την ενοχή, παράλληλα έχει και άλλες αρνητικές προεκτάσεις και όχι μόνο τυπικές, όπως καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει. Αυτό γίνεται κατανοητό αν απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:
1)      Τι θα πράξει ο κύριος πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ αν στο μέλλον παρουσιασθούν πανομοιότυπες περιπτώσεις;
2)      Είναι αξιόπιστα ναι ή όχι τα πρωταθλήματα όταν για οποιοδήποτε λόγο καταργούνται οι κανονισμοί με παρεμβάσεις του κ. προέδρου;
3)      Με ποιο ηθικό ανάστημα από τώρα και στο εξής θα επιβληθούν ποινές σε ανάλογες περιπτώσεις;
         Αυτά και άλλα αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα και χρήζουν απαντήσεως. Οι αγώνες βεβαίως πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους αλλά με σεβασμό στους κανονισμούς και όχι με αυθαίρετες παρεμβάσεις. Η τάση να ερμηνευθεί η κραυγαλέα και παράνομη παρέμβαση του κυρίου προέδρου ως προσπάθεια διεξαγωγής του αγώνα μόνο αστεία και ανόητη μπορεί να χαρακτηρισθεί.
         Βεβαίως ευθύνες υπάρχουν και στους διαιτητές και στις ομάδες που συμμετείχαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιες μ’ αυτές του κυρίου προέδρου που έδωσε τη ρητή και κατηγορηματική εντολή «… να περιμένετε όση ώρα χρειασθεί για να προσκομισθούν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας για να γίνει ο αγώνας και γι’ αυτό αναλαμβάνω ο ίδιος την ευθύνη και γράψτε το στο φύλλο αγώνα». Αντί πράγματι να αναλάβει την ευθύνη και να υποβάλει την παραίτησή του, δεν βρήκε ούτε το ελάχιστο θάρρος να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το ατόπημά του.
         Βέβαια κάποια λύση έπρεπε να βρεθεί και απ’ ότι φαίνεται βρέθηκε η ευκολότερη, δηλαδή η διαθεσιμότητα και η σίγουρη τιμωρία των διαιτητών και ο κύριος υπεύθυνος αυτής της ανωμαλίας εξαιτίας της παραβίασης των κανονισμών στο απυρόβλητο.
         Η πράξη αυτή είναι χειρότερη από την πρώτη και δηλώνει άνθρωπο που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Μετά απ’ αυτά τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε, εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας.
         Η κρίση των γεγονότων και των συμπεριφορών αυτών ανήκει προπάντων σε όλους εσάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου του Νομού μας.

Από την Συντονιστική Επιτροπή της
ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ