Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

«Μπαμ» με Φαβάλι «έλαμψε» ο Μύγας


Με την απόκτηση του 27χρονου μεσοεπιθετικού Λουκας Φαβάλι, που έχει διακριθεί σε μεγάλο βαθμό φορώντας τη φανέλα του Λεβαδειακού, ο Παναιτωλικός έκανε το μεγάλο «κόλπο» στα μεταγραφικά. Αυτό όμως δεν μπορεί να επισκιάσει την καταπληκτική απόδοση του νεαρού Γιώργου Μύγα (φωτο) στο νικηφόρο (4-1) φιλικό της Τετάρτης με την Κόρινθο.
Φεύγοντας ο Φαβάλι από την Λειβαδιά λίγοι μπορούσαν να υποθέσουν ότι θα επανεμφανίζονταν στην Ελλάδα με τα χρώματα ομάδας της Football League. Οι προσπάθειες των ανθρώπων του Παναιτωλικού να φέρουν στην ομάδα μεγάλα ονόματα και μάλιστα με την προσωπική ενασχόληση του Φώτη Κωστούλα, όπως είχαμε γράψει, απέδωσε καρπούς και έπεται συνέχεια… Ο Φαβάλι υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου το βράδυ της Τετάρτης και κατόπιν παρακολούθησε τον φιλικό αγώνα της νέας του ομάδας με την Κόρινθο.
Ένα φιλικό που παρακολούθησαν περίπου 600 φίλαθλοι στο Emileon, με τους κυανοκίτρινους να φανερώνουν αρετές σ’ αυτό το πρώτο test, αλλά παράλληλα και χτυπητές αδυναμίες κυρίως σε έλλειψη ποδοσφαιριστών με προσωπικότητα. Απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ο Παναιτωλικός του πρώτου μέρους πέτυχε τέσσερα γκολ και στο δεύτερο δέχθηκε ένα.
Ο Γιώργος Μύγας ήταν η ευχάριστη έκπληξη παίζοντας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής στο 4-2-3-1 του Καραγεωργίου. Καλές εντυπώσεις από τον Λούνα, με «αθόρυβο» παιχνίδι, αλλά με κάθετες πάσες που έκαναν τη διαφορά, χωρίς να δεσπόζει στον αγωνιστικό χώρο και με φανερά τα σημάδια αγωνιστικής απραξίας. Ο νεαρός Μύγας πέρα από την μαχητικότητα και τις καλές διαδρομές, είχε καταπληκτικές κινήσεις χωρίς μπάλα που είναι και το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό, διότι η παρούσα φάση δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα.
Με σιγουριά ο Τακίδης κάτω απ’ τα δοκάρια, ορεξάτος ο Γκόλιας στα αριστερά, αξιόπιστος ο Κουτρομάνος δεξιά στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό, σταθερός ο Κούσας στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Μουμίν. Ο Μπογκντάνοβιτς με τον Μητρόπουλο ως κεντρικοί χαφ δεν συνεργάστηκαν όσο σωστά θα έπρεπε με τον πρώτο να δείχνει βαρύς και κουρασμένος, αλλά τον δεύτερο με «ψυχή» και δυναμισμό. Ο Πασσάς αριστερά με τα γνωστά του στοιχεία ο Λούνα στον άξονα και ο Μύγας δεξιά. Ο υπό δοκιμή Τσίκας πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο καταπληκτικό, έδειξε καλά στοιχεία μα όχι αρκετά (σ’ αυτό το ματς) για τους στόχους που έχουν τεθεί από τον Παναιτωλικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καραγεωργίου άλλαξε παίκτες, αλλά μέσα από τις δοκιμές που έκανε δεν είχε τον παίκτη ή τους παίκτες που θα φέρουν τη μπάλα στη περιοχή απ’ την οποία αναγκαστικά έμεναν μακριά ο Κουτσοσπύρος και ο Μεταξούλης.
Η Κόρινθος είχε δοκάρι με τον Παππά στο 6΄ και ο Παναιτωλικός στη συνέχεια σκόραρε με τους Ευγένιο Κίτσα (30', 42'), Κουτρομάνο (41') και Πασά (45'). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62 με πέναλτι του Λίνο που προήλθε από ολέθριο λάθος του δοκιμαζόμενου Σίλβα και στο 80' είχε δοκάρι ο Κουτσοσπύρος.
Παναιτωλικός: Τακίδης, Κουτρομάνος (46΄Μπακάκης) , Γκόλιας (46΄ Δάρλας), Κούσας (60 Τσίντζης) , Μουμίν (46΄ Σίλβα), Μπογκντάνοβιτς (55΄ Καπνόπουλος), Πασάς (63΄ Κούσης), Μύγας (46΄ Μήλιος), Λούνα (46΄ Μεταξούλης), Μητρόπουλος (55΄ Σμίλτος), Κίτσας (46΄ Κουτσοσπύρος).