Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στον... αέρα η βαθμολογία των πλέι οφ!


«Κατά τη σημερινή Συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ΄ Εθνικής επικύρωσε τη βαθμολογία των play out. Η ομάδα που υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική Κατηγορία είναι η ΠΑΕ Ρόδος.

Το Δ.Σ. δεν επικύρωσε την βαθμολογία των play offs, λόγω της ένστασης που έχει καταθέσει η ΠΑΕ ΟΦΗ κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός».

Από κει και πέρα, η απάντηση στις κατήγοριες που εξαπέλυσε η διοίκηση των Κρητικών μέσω εξώδικου είναι η κάτωθι:

«Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Π. Β & Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας , αφού έλαβε γνώση του εξωδίκου της ΠΑΕ ΟΦΗ, και κατόπιν εκτενούς συζητήσεως ανακοινώνει τα εξής:

Οι καταγγελίες που περιέχονται στο εξώδικο που λάβαμε κρίνονται αόριστες, αβάσιμες κα απαράδεκτες.

Ειδικότερα:

1. Σχετικά με τη μη σύννομη διεξαγωγή των play offs. Η ΠΑΕ ΟΦΗ ουδέποτε προ της διεξαγωγής τους δεν κατέθεσε καμία ένσταση ούτε διαδικαστικά αλλά ούτε και αμφισβήτησε τον τρόπο διεξαγωγής των. Η όποια εκ των υστέρων διαμαρτυρία συμπεραίνουμε ότι αποτελεί απόρροια των μη επιτυχόντων αποτελεσμάτων της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αλλωστε η διαδικασία των play offs περιγράφεται αναλυτικά στην προκήρυξη πρωταθλήματος την οποία με δήλωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα.

Τέλος από καμία διάταξη νόμου η κανονισμού δεν προβλέπεται ότι για να συμμετάσχει μια ομάδα στα play offs θα πρέπει προηγουμένως να έχει λάβει τη σχετική έγκριση αδειοδότησης από την ΕΠΟ.

2. Η συνεχής επίκληση των φακέλων της UEFA δεν αναστέλλει τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Ένωσης καθώς είναι τοις πάσι γνωστό ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη από την ΕΠΟ και την Γ.Γ.Α. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ένωση μας δεν έχει λάβει γνώση κανενός τέτοιου φακέλου παρότι έχει κατ΄ επανάληψη ζητηθεί. Το αίτημα λοιπόν της ΠΑΕ ΟΦΗ , προκειμένου να επιληφθεί η Ένωση ενός τέτοιου θέματος του οποίου το περιεχόμενο και οι πιθανές καταγγελίες είναι άγνωστες σε μας και με το οποίο ασχολείται η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υλοποιηθεί και απλά δημιουργεί εντυπώσεις.

Οι όποιες παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο καθώς και οι πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων δεν θεωρούμε ότι είναι ο προσφορότερος τρόπος διεκδικήσεων και το μόνο που δημιουργούν είναι αμφισβητήσεις και κυρίως εντάσεις και φανατισμούς στους φιλάθλους θεωρώντας υπαίτιους συλλήβδην όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου χωρίς επιμερισμό ευθυνών όπου και όπως αρμόζει.

Εάν υφίστανται διαιτητικές ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στις καθ’ ύλη αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ , στις οποίες θα πρέπει να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Ένωση μας.
Η υλοποίηση της απόφασης στο εύρος που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. , για τον έλεγχο αντιτόπινγκ δεν είναι ευθύνη της Ένωσης αλλά οφείλεται στην πλημμελή λειτουργία, λόγω της απεργίας του ΕΣΚΑΝ.
Τέλος η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν πρέπει να επικαλείται τα αυτονόητα και συμμορφούμενη προς τον ΚΑΠ να ασκήσει τα εκ του Νόμου ένδικα μέσα, και βάσει των αποφάσεων αυτών η Ένωση Β’ & Γ’ Εθνικής θα λειτουργήσει νομίμως, τηρώντας απαρέγκλιτα το Νόμο και τις Κανονιστικές διατάξεις».