Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μπελεβώνης : «Πρότυπο ο Παναιτωλικός»

Ο Μάκης Μπελεβώνης , εξέφρασε την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό .
Ο αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου, μιλώντας στην «Εξέδρα», χαρακτήρισε την πρότυπο τον Παναιτωλικό,  αλλά μίλησε και  για το φλέγον ζήτημα των… «στημένων».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε να ξετυλίγεται  το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως το σχολιάζεις αυτό;
«Εμείς, ως Παναιτωλικός, είμαστε χαρούμενοι γιατί ο δύσκολος δρόμος που διαλέξαμε να ακολουθήσουμε όλα αυτά τα χρόνια, νιώθουμε ότι θα βρει μιμητές. Δεν θα είναι και τόσο μοναχικός. Ο Παναιτωλικός αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα».
Θα φέρουν αποτέλεσμα πιστεύεις αυτά που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες σχετικά με την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Εφόσον υπάρχουν αποδείξεις και εφόσον ασχολούνται με τον θέμα εισαγγελείς, που φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να το τραβήξουν μέχρι τέλους, κάτι ασυνήθιστο μέχρι τώρα για τα ελληνικά δεδομένα, ελπίζουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Μακάρι από δω και στο εξής το ελληνικό ποδόσφαιρο να πορευτεί διαφορετικά».
Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι φέρονται εμπλεκόμενοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλα αυτά;
«Το εύκολο χρήμα, δυστυχώς, συγκινεί τους πάντες. Εύχομαι να μην αποδειχτεί  ότι εμπλέκονται συνάδελφοι σε όλο αυτό το παρασκήνιο, αν και δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως μάλλον εμπλέκονται».
Το συμβόλαιό σου με τον Παναιτωλικό έχει λήξει. Βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές για την υπογραφή νέου;
«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε αναμονή για το συγκεκριμένο θέμα. Επιθυμία μου φυσικά είναι να παραμείνω στην ομάδα να ολοκληρώσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα σε αυτήν. Άλλωστε, νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως έχω να δώσω πολλά ακόμη. Ουσιαστικά περιμένω να έχω μια τελική κουβέντα με τον πρόεδρο για αυτό, γιατί εξάλου ο πρόεδρος έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση».
Έχεις εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρεις από κάποιο άλλο πόστο;
«Θα ήταν ότι καλύτερο. Ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω και να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Από οποιοδήποτε πόστο κριθεί ότι μπορεί η προσφορά να είναι πιο ωφέλιμη».
Ο Παναιτωλικός ανέβηκε μετά από 33 χρόνια στην Super League. Θεωρείς ότι έχει μέλλον σε αυτήν;
«Μια ομάδα όπως η δική μας, με την διοίκηση, τις υποδομές, τον κόσμο και γενικά την δυναμική που έχει, σίγουρα έχει τύχη στη Super League. Από τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται κα καθαρίζει το τοπίο από όσους λυμαίνονταν αυτά τα χρόνια, οι καθαρές ομάδες, όπως ο Παναιτωλικός, σίγουρα θα έχουν μόνο κέρδος στο επόμενο πρωτάθλημα».
Από ό, τι φαίνεται, στο Αγρίνιο θα έρθουν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, όπως ο Ανρί Καμαρά, που αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Πως το σχολιάζεις αυτό;
«Σίγουρα προσθέτουν κύρος ποδοσφαιριστές αυτού του βεληνεκούς. Η αλήθεια είναι ότι οι ηγέτες φαίνονται και αναδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να αποδειχτεί ηγέτης, γιατί έτσι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και θα αποτελέσει μια πολύ καλή και σημαντική προσθήκη».
Αν ζητήσει το νούμερο 7, θα του το παραχωρήσεις;
«Εντάξει, δεν νομίζω ότι αυτό είναι που απασχολεί τόσο πολύ. Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν έχει πρόβλημα να πάρει κάποιον άλλο αριθμό».